Sjuleke verkoopt

Persoonlijke kennismaking en bezichtiging van de woning

Voor een persoonlijke kennismaking en een bezichtiging van de woning kom ik bij je langs. Ik beoordeel niet alleen de specifieke kenmerken van de woning maar ook de juridische, bouwkundige en financiële aspecten zoals de staat van onderhoud, eventuele gebreken, erfpachtvoorwaarden en de status van de VVE.

Waardebepaling en verkoopadvies

Als NVM-makelaar beschik ik over de professionele kennis, de ervaring en de middelen. Doordat ik toegang heb tot de meest recente marktinformatie, die uitsluitend toegankelijk is voor NVM-leden, kan ik de verwachte transactieprijs van een woning beter kan inschatten dan een niet NVM-makelaar. Op deze manier kan ik een realistische en adequate verkoopstrategie voorstellen.

Presentatie

Bij verkoop van een woning is een goede presentatie essentieel. Een effectieve presentatie geeft de aspirant-koper een mooi, realistisch en volledig beeld van de woning. Hierdoor zal de aspirant-koper eerder een afspraak willen maken voor een bezichtiging. Om te woning optimaal te presenteren werk ik samen met professionele partijen die gespecialiseerd zijn in verschillende aspecten.

NEN 2580 meting en plattegronden

De woning wordt professioneel NEN2580 inmeten en ik laat een meetrapport en 2D/3D plattegronden maken voor de presentatie op Funda.

Energielabel

Bij de verkoop van een woning is het verplicht om een energielabel te vermelden op Funda en dit te overhandigen aan de koper bij de levering. Ik laat een energielabel opstellen door een specialist.

Fotografie

Het is erg belangrijk om foto’s te laten maken door een professionele fotograaf en de woning, voorafgaand aan de fotoshoot, fotoklaar te maken. Ik adviseer je bij de voorbereidingen en ik ben bij de fotoshoot aanwezig.

Te koop bord

Om voorbijgangers te laten weten dat de woning wordt verkocht adviseer ik een te koop bord te plaatsen.

Funda

Voor de presentatie op Funda stel ik een pakkende en duidelijke verkooptekst op, zowel in het Nederlands als in het Engels. Voorafgaand aan de aanmelding vraag ik je deze tekst goed te keuren. Daarnaast maak ik gebruik van additionele promotie op Funda. Dit brengt de woning niet alleen beter onder de aandacht van aspirant-kopers maar zorgt ook voor een hogere ranking.

Woningwebsite

De woning wordt gepresenteerd op een unieke eigen website met domeinnaam www.adres.nl. Deze website bevat de naast de foto’s, omschrijving en kenmerken van de woning ook informatie over de buurt, leefomgeving en stand van de zon. Daarnaast zijn via deze website alle relevante documenten te downloaden zoals meetrapport, plattegronden, energielabel, juridische en kadastrale documenten, VVE documenten en NVM-vragenlijsten.. Tenslotte kunnen aspirant-kopers via de website een bieding uitbrengen.

Onderzoek en dossier

Voorafgaand aan de verkoop voer ik uitvoerig onderzoek uit naar de juridische, bouwkundige en financiële aspecten van de woning en stel ik een compleet dossier op zodat ik de woning zo goed mogelijk kan verkopen. Hiervoor kan ik de meeste documenten zelf opvragen bij verschillende instanties.

Funda aanmelding

De woning wordt aangemeld op Funda zodat alle woningzoekenden weten dat de woning wordt verkocht. Daarnaast beschikken NVM-makelaars over een uniek verkoopkanaal, het zogenaamde uitwisselingssysteem. Alle woningzoekenden die worden bijgestaan door een NVM-makelaar krijgen via dit systeem de woning direct toegestuurd.

Bezichtigingen

In overleg met jou plan ik bezichtigingsmomenten in, zoveel mogelijk aansluitend. Hierbij houd ik rekening met het mooiste moment van de dag qua zon en lichtinval. Tijdens de individuele bezichtigingen neem ik ruim de tijd voor iedere aspirant-koper. Na afloop krijgen zij een visitekaartje mee met een foto van de woning, mijn persoonlijke contact gegevens en een QR-code voor de woningwebsite. Op deze manier kunnen zij thuis, in alle rust, de woningwebsite bekijken en alle documenten downloaden. Vanzelfsprekend begeleid ik zelf, persoonlijk, alle bezichtigingen. Na iedere bezichtiging informeer ik je direct over de reacties.

Biedingen en onderhandelingen

Graag wil ik samen met jou en voor jou de hoogst mogelijke transactieprijs realiseren onder de beste voorwaarden. Tijdens het verkoopproces bespreek ik uitgebreid de biedingen en onderhandelingen met je. Gezamenlijk bepalen we hoe het proces en de strategie precies verlopen, denk bijvoorbeeld aan vraagprijs, biedingen, inschrijving, onderhandelingen, financieringsvoorbehoud, bouwtechnische keuring en leverdatum.

Koopovereenkomst

Nadat er met de koper overeenstemming is bereikt over de koopsom en overige voorwaarden maak ik afspraken met de door koper gekozen notaris voor het tekenen van de koopovereenkomst en de leveringsakte. Voorafgaand aan het tekenen beoordeel ik de concept koopovereenkomst en, indien nodig, laat ik deze aanpassen. De koopovereenkomst wordt getekend op het kantoor van de notaris of in sommige gevallen op afstand.

Bedenktijd en financieringsvoorbehoud

Nadat de koopovereenkomst is getekend gaan de wettelijke drie dagen bedenktijd in. Indien de koper de woning heeft aangekocht met een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een financiering is de koop pas definitief zodra deze financiering aan de koper is verstrekt. In deze onzekere periode houd ik contact met je en met alle betrokken partijen om te controleren of alles verloopt zoals is afgesproken, denk bijvoorbeeld aan notaris, koper, aankoopmakelaar en financieel adviseur. De koop is definitief zodra de bedenktijd is verstreken of zodra de financiering rond is.

Inspectie, levering en betaling

Voorafgaand aan de inspectie en de eigendomsoverdracht beoordeel ik de concept leveringsakte en nota van afrekening en, indien nodig, laat ik deze aanpassen. Daarna voer ik, samen met of zonder jou, de inspectie van de woning uit. Tijdens de inspectie stellen we, samen met de koper, vast of alles is opgeleverd zoals is afgesproken, leggen we de meterstanden vast en tekenen we het digitale inspectieformulier. Vervolgens wordt de leveringsakte getekend en vindt de sleuteloverdracht plaats op het kantoor van de notaris. Afhankelijk van het tijdstip van de overdracht wordt na één of twee werkdagen het bedrag, dat is opgenomen in de nota van afrekening, overgemaakt op jouw rekening.